Teško je naći bilo gdje u svijetu tako malu zemlju po veličini a tako bogatu prirodnim ljepotama (more, planine, rijeke, jezera, kanjoni, prašuma )i kulturološkim razlikama, na granici između istoka i zapada. Sve ove ljepote i razlike mogu biti viđene i doživljene na našim izletima i obilascima sa vodičima.

 

Foto galerija:

 

Boka Brodom

Na ovom izletu vidjećete zašto Kotor nazivaju gradom hiljadu dragulja smještenim u čarobnom prirodnom okruženju. Pridružite se ovoj panoramskoj vožnji brodom kroz najjužniji fjord, uživajući u prizoru strmih planina i mirnog mora. Posjeta svetog mjesta na unikatnom ostrvu«Gospa od Skpjela» sa 68 svojih fresaka, govori nam o staroj pomorskoj tradiciji Crne Gore. Nakon ručka serviranog na brodu, možete se kupati u moru i uživati na suncu.

Divlja ljepota

Unutrašnjost Crne Gore sa predivnim zelenim planinama, rijekama i kanjonima možete vidjeti na ovom putovanju. Vozimo se prema planinama uživajući u pogledu na obalu, prolazeći glavni grad Podgoricu i zadivljujući kanjon rijeke Morače. Posjećujemo manastir Moraču, mjesto koje  ima izuzetnu važnost u istoriji Crne Gore  i potiče iz 13.vijeka. Nastavljajući naš dan preko živopisnih planina, stižemo do rijeke Tare, poznate kao „Suza Evrope“. Njen kanjon (1300 m) je drugi najdublji kanjon u svijetu, poslije Kolorada. Naš put zatim nastavljamo do nacionalnog parka Durmitor prelazeći preko čuvenog mosta na Đurđevića Tari, pravo remek djelo sagrađeno poslije Drugog svjetskog rata. Pet lukova su glavna karakteristika ovog zadivljujućeg mosta.

Montenegro tura

Montenegro tura je izlet na kojem možete naučiti mnogo o bogatom  i kulturnom naslijeđu Crne gore i uživati djelom u njenim prirodnim ljepotama. Posjećujući staru prijestonicu Cetinje i njen manastir ili Dvor Kralja Nikole, vidjećete kako je u prošlim vremenima živjela kraljevska porodica. U selu Njeguši  imaćete priliku da probate proizvode lokalne kuhinje. Vidjećete ljepote planine Lovćen, jednog od nacionalnih parkova Crne Gore a zatim zadivljujući i jedinstveni Bokokotorski zaliv. Osjetićete atmosferu starog srednjevjekovnog grada Kotora, koji je pod zaštitom UNESCO – a.

Skadarsko jezero

Nakon vožnje planinskim putem, nailazimo na očaravajuću panoramu  Skadarskog jezera. Najveće jezero na Balkanskom poluostrvu sa rijetkom ljepotom, različite vrste ptica i biljaka, prijatnu klimu, bogato istorijsko naslijeđe, možete naći na jednom mjestu , u Nacionalnom parku Skadarsko jezero. Uživaćete u brodskoj vožnji po jezeru, čistoj vodi, bujnoj jezerskoj vegetaciji, pticama i ručku u lokalnom restoranu,u kojem će vam poslužiti svježu ribu, pripremljenu na tradicionalan način.

Fish picnic

Očaravajuća panoramska vožnja brodom duž najljepšeg dijela obale, prolazeći pored Starog grada Budve, ostrva Sveti Nikola, jedinstvenog grada – hotela Sveti Stefan i skrivenih egzotičnih plaža. Odlična šansa za opuštanje na suncu i plivanju u bistroj vodi kao i uživanje u ukusima domaćeg crnogorskog vina i ribe.

Dubrovnik

Bilo bi šteta biti  tako blizu Dubrovnika, jedinstvenog grada pod zaštitom UNESCO – a, i ne posjetiti ga. Oduzeće vam dah pogled  na njegove srednjevjekovne zidine  obasjane suncem. To je jedan od najljepših i najbolje očuvanih starih gradova Mediterana sa bogatim kulturnim i istorijskim naslijeđem i najdužom trgovačkom tradicijom. Imaćete priliku da osjetite divne kontraste na živopisnim ulicama, stare palate , crkve, moderne kafiće i radnje. Nakon razgledanja imate slobodno vrijeme za ručak, kupovinu ili jednostavno da sjednete u jednom od brojih kafića  i uživate u atmosferi ovog čarobnog i jedinstvenog grada.

Albanija

Imate priliku da posjetite Albaniju, zemlju bogatu kulturnim naslijeđem i tradicijom koja je bila potpuno izolovana od ostatka svijeta više od 50 godina prošlog vijeka. Prolazeći kroz regije gdje su vjekovima miješane evropska  i orijentalna kultura, stižete u Skadar, stari trgovački centar sa srednjevjekovnom tvrđavom gdje možete vidjeti eksponate iz bronzanog doba i iz perioda Grka i Rimljana. Ručak sa specijalitetima iz albanske kuhinje će biti serviran u restoranu na obali rijeke.

 

 

Aktivni odmor

 

Rafting na rijeci Tari

Raftig na rijeci Tari, kroz njen prelijepi kanjon, drugi najdublji u svijetu, je iskustvo vrijedno življenja. Ova  veličanstvena rijeka, sa bistro zelenom, pijućom vodom će vam dati uzbudljivo, ali ne opasno rafting iskustvo kroz njenu jedinstvenu oazu tišine, netaknute prirode i divnih planinskih predjela.

Džip safari

Ovaj izlet odvešće vas do predivnih, netaknutih predjela u unutrašnjosti Crne Gore. Vidjećete zadivljujući kanjon rijeke Morače, imati ručak u malom planinskom gradu Kolašinu, i preuzeti džipove 4x4 za foto safari na planini Bjelasica. Netaknuta priroda,  stare prašume, planinska jezera, pogled ptičijeg oka na 2000 m, skupljanje biljaka, posjeta ljetnjih pastira, fotografisanje predivnih predjela su samo neke od stvari u kojima možete uživati na planini. Upoznaćete način života ponosnih Crnogoraca, njihovo gostoprimstvo i ukuse njihove kuhinje.