U okviru ovog programa vam nudimo avanturističke ture, kombinujući različite aktivnosti i ekstremne sportove. Tokom ove šestodnevne avanture imaćete mogućnost da se susretnete sa primamljivim izazovima koje vam nudi Crna Gora. Vodićemo vas kroz njene planine, kanjone i rijeke, divne nacionalne parkove, katune i planinska sela. Svi oni koji su u dobroj fizičkoj formi su dobrodošli!

 

Foto galerija:

Raspored ture:

 

1. dan

Dolazak u Crnu Goru

Dolazak u hotel u Kolašinu, večera i noćenje.

2. dan

Kanjon Nevidio

Putovanje počinje rano ujutro. Vožnja džipovima od Kolašina preko Mioske i živopisnog sela Pošćenje, do rijeke Komarnice, na ulasku u kanjon Nevidio. Ova regija je, prema mnogima, najljepši dio Nacionalnog parka Durmitor. Nakon doručka (domaća jela nacionalne kuhinje) serviranog na samom ulasku u kanjon, pored rijeke, gosti dobijaju opremu (odjela za ronjenje, kacige, rukavice, obuću, alpinističku opremu..). Vođena od strane iskusnih vodiča, avantura može da počne. Ovo putovanje traje 5 sati, tokom kojeg gosti prelaze kroz 3,4 km dug kanjon, sa brojnim vodopadima, virovima i prolazima nastalim djelovanjem sila prirode, stotinama i hiljadama godina unazad. U nekim mjestima u kanjonu Nevidio prolazi su pola metra široki i 400m visoki. Po izlasku iz kanjona, gosti se penju do početne tačke, gdje će im biti serviran ručak (nacionalna kuhinja). Povratak u hotel u večernjim časovima. Večera u hotelu.

3. dan

Paraglajding i Džip safari

Nakon doručka polazak džipovima do polazne tačke. Tokom čitave vožnje možete uživati u prirodnim ljepotama sjevera Crne Gore, a po dolasku na jedan od vrhova odakle će započeti spuštanje, gosti mogu napraviti jako lijepe fotografije čitave regije. Početak letenja vam pruža predivan pogled na taru, Biogradsku prašumu, Mojkovac, Kolašin i Bijelo Polje (zavisno od odabrane destinacije). Nakon preuzimanja opreme i kratkog kursa o letenju koje će vam prezentovati iskusni vodiči, a koji će vas takođe pratiti i tokom spusta, let može da počne. Ručak će biti serviran na jednom od vrhova planine. Ovo je cjelodnevni izlet. Večera u hotelu.

4. dan

Pecanje i biciklizam

Poligon za penjanje je jedna velika stijena na 2km od hotela. Postoje 32 linije, za 32 osobe i veliki broj treninga, kako za početnike, tako i za profesionalce. Ovi treninzi traju skoro čitavo jutro, a zatim idemo do ski centra Jezerine, gdje će, u restoranu, biti serviran ručak (nacionalna kuhinja). Nakon ručka, vožnja žičarom do vrha planine, gdje će gosti uzeti bicikla i vratiti se u Kolašin, prelazeći preko planine i dalje koristeći put. Večera u hotelu.

5. dan

Rafting na rijeci Tari

Gosti počinju svoju avanturu od rafting centra, prelazeći preko rijeke Ljutice, najsnažnije i u isto vrijeme najkraće rijeke u Evropi, Ispod mosta na Đurđevića Tari, preko Zelenog Vira, sve do Žugića luke. Dužina spusta je 14 km. Naš osnovni paket uključuje doručak, koji vam nudi jela domaće kuhinja. Rafting se može kombinovati sa izletom na Žabljak, sve do mjesta odakle se vidi najdublji dio kanjona Tare (1300m), Crno jezero, i najljepši vrhovi Durmitora, Bjelasice, Komova i Sinjajevine. Večera u hotelu.

6. dan

Skadarsko jezero i more

Vožnja prema jugu, prolazak kroz Podgoricu, glavni grad Crne Gore, prema Skadarskom jezeru, još jedan Nacionalni park. Restoran u restoranu pored jezera. Vožnja dalje preko planine do obale. Prijavljivanje u hotelu i slobodno popodne za korišćenje usluga wellness-a, plivanje i sunčanje. Za veče je predviđeno razgledanje Budve. Večera u hotelu.

7. dan

Odlazak iz Crne Gore