Stari gradovi, predivna obala, jezera, planine, crkve, džamije, pravoslavni manastiri... Dvije zemlje kao što su Crna Gora i Albanija vam mogu ponuditi sve ovo. Počinjemo sa prelijepom Bokom Kotorskom, njenom očaravajućom ljepotom koja je bila muza mnogim pjesnicima, slikarima, piscima...Nastavlajmo prema planinama, da vidimo predivnu, divlju i netaknutu prirodu...I nakon toga slijedi  nešto sasvim drugačije – Albanija, zemlja koja je prošla mnoge patnje, njena zanimljiva istorija, tradicija, ljudi...Tako, da imate više nego dovoljno razloga da nam se pridružite na ovom putovanju.

 

Raspored ture: 

1. dan

Aerodrom Dubrovnik - Kotor - Njeguši - Cetinje

Dolazak na aerodrom Dubrovnik. Vožnja kroz Bokokotorski zaliv. Pauza za razgledanje u Kotoru. Vožnja starim putem  kroz nacionalni park Lovćen. Zaustavlajnje u selu Njeguši za kratki predah i snack ( domaći hleb, pršut i sir ). Dolazak na Cetinje i prijavljivanje u hotel, večera i noćenje.

2. dan

Cetinje - Skadar (Albanija)

Razgledanje Cetinja. Vožnja za Albaniju, prolazeći kroz Bar. Dolazak i ručak u gradu, Skadar. Razgledanje Skadra. Prijava u hotel , večera i noćenje.

3. dan

Skadar - Manastir Morača - Kolašin

Povratak u Crnu Goru kroz Podgoricui čuveni kanjon rijeke Morače. Posjeta manastira Morače (iz 13.vijeka). Dolazak u Kolašin, prijava u hotel i ručak u hotelu. Džip safari. Večera – lokalni specijaliteti spremljeni na tradicionalni način. Noćenje u hotelu.

4. dan

Biogradska Gora - Đurđevića Tara - Žabljak

Posjeta stare šume, jezera i nacionalnog parka Biogradska gora. Rušak u blizini jezera. Zatim slijedi vožnja prema sjeveru, kroz kanjon rijeke Tare, prelazeći čuveni most na Tari. Ručak u prirodi u blizini rijeke. Dolazak i prijava u hotel u Žabljaku. Večera i noćenje.

5. dan

Nacionalni park Durmitor - Crno jezero

Penjanje do Crnog jezera. Šetnja kroz borovu šumu. Ručak u blizini jezera. Vožnja kroz nacionalni park do podnožja  Savin Kuk (2313 m visok  vrh) i vožnja žičarom do vrha. Večera i noćenje u hotelu.

6. dan

Manastir Ostrog - Skadarsko jezero

Vožnja preko Šavnika za Nikšić. Posjeta manastira Ostrog, čuvenog pravoslavnog manastira. Vožnja do Skadarskog jezera (nacionalni park). Ručak u Rijeci Crnojevića, u blizini jezera. Dolazak, prijava i večera u hotelu u Cetinju.

7. dan

Cetinje - Planina Lovćen - Mauzolej

Vožnja prema planini Lovćen. Posjeta Njegoševog mauzoleja na vrhu Lovćena. Ručak u podnožju planine. Povratak na Cetinje. Slobodno popodne. Večera i noćenje u hotelu.

8. dan

Odlazak

Odlazak do aerodroma ili mogućnost produživanja odmora na obali.

 

Foto galerija: