7 noći / 8 dana

Nemojte propustiti priliku da posjetite državu poznatu kao zemlju kontrasta i divlje ljepote.. Nakon ove ture ćete shvatiti i zašto. Počećemo sa obalom gdje ćemo posjetiti Kotor, koji se nalazi u jednom od najljepših zaliva, gradu trgovaca i poznatih morepolovaca, koji može da ispriča puno prica iz svoje bogate istorije. Ipak, nećemo se tu zaustaviti – povešćemo vas kroz četiri nacionalna parka gdje ćete vidjeti planine, jezera, kanjone.. Uz to, saznaćete mnogo interesantnih stvari vezanih za istoriju, religiju i tradiciju ove regije.

 

Raspored ture:

1. dan

Aerodrom Dubrovnik - Herceg Novi

Dolazak u Dubrovnik. Vožnja do Herceg Novog i prijavljivanje u hotelu. Razgledanje starog grada. Večera i noćenje u hotelu.

2. dan

Perast - Kotor - Cetinje

Vožnja obalom Bokokotorskog zaliva do Perasta, zatim prevoz brodićem do ostrva Gospa od Škrpjela. Vožnju, nakon toga, produžavamo do Kotora i obilazimo stari grad. Zatim put produžavamo uz planinu Lovćen do Cetinja. Pauza u selu Njeguši za nacionalni ručak. Dolazak u Cetinje i obilazak grada. Prijavljivanje u hotel, večera i noćenje.

3. dan

Ostrog - Nikšić - Žabljak

Obilazak manastira Ostrog, jednog od najpoznatijih svetih mjesta u Crnoj Gori. Ručak u nacionalnom restoranu u Nikšiću. Put nastavljamo u pravcu Žabljaka i Durmitora. Prijavljivanje u hotelu, večera i noćenje.

4. dan

Nacionalni park Durmitor

Obilazak planine Durmitor 4x4 džipovima. Ovaj izlet se zove „Durmitorski prsten“ i obuhvata posjete: selu Mala crna Gora (uključen ručak), Sušičkom jezeru, selima Nedajno, Pišće i Trša, jezerima Valovito, Modro, Poščensko, Vražje, Riblje i Zminičko. Noćenje i večera u hotelu na Žabljaku.

5. dan

Žabljak - Crno Jezero - Kanjon Tare - Biogradsko jezero - Cetinje

Šetnja obalom Crnog jezera kroz borovu šumu. Posjeta Djurdjevića Tari i njenom mostu odakle se pruža lijep pogled na kanjon rijete Tare. Ručak u prirodi, u blizini rijeke. Vožnja do NP Bigradska gora. Šetnja kroz prašumu, obalom jezera. Noćenje i večera u hotelu u Kolašinu.

6. dan

Cetinje - Budva - Cetinje

Vožnja ka jugu, preko Podgorice. Dolazak na Cetinje. Posjeta istorijskom jezgru grada i Cetinjskom manastiru. Zatim produžavamo ka Budvi na ručak u ribljem restoranu. Razgledanje starog grada i slobodno vrijeme. Vožnja nazad do Cetinja, večera i noćenje u hotelu.

7. dan

Ceinje - Skadarsko jezero - Bar - Cetinje

Vožnja do NP Skadarsko jezero, a zatim vožnja brodićem po jezeru od Rijeke Cronojevića do Virpazara. Nakon toga, posjeta Starom Baru. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak na Cetinje. Večera i noćenje u hotelu na Cetinju.

8. dan

Odlazak

Odlazak do aerodroma ili mogućnost da boravak produžite u nekom od hotela na obali ili u kontinentalnom dijelu Crne Gore.

 

Foto galerija: