Otkrijte balkanske zemlje, njihove očaravajuće prirodne ljepote, bogato kulturno naslijedje i tradicionalnu ljubaznost. Crna Gora, Kosovo i Albanija, države koje su vjekovima bile raskršća mnogih civilizacija, nude raznovrsnost tradicija, religija i arhitekture. Imaćete mogućnost da vidite džamije, predivne pravoslavne manastire i katoličke crkve, gradove koji su postali srednjvjekovno blago uz predivnu, netaknutu prirodu koja oduzima dah.

 

Raspored ture:

1. dan

Dolazak u Dubrovnik, Podgoricu ili Tivat avionom

Dolazak u Crnu Goru. Ukoliko je vrijeme dolaska ujutro i ukoliko je aerodrom dolaska Dubrovnik, mogućnost posjete starom gradu. Transfer do hotela u Becicima/Budvi. Prijavljivanje u hotelu, večera i noćenje.

2. dan

Sveti Stefan - Skadarsko jezero - Kolašin - Rožaje

Doručak u hotelu. Sveti Stefan (panoramska foto pauza). Posjeta Nacionalnom parku Skadarsko jezero. Kratka vožnja brodom po jezeru. Vožnja autobusom do Rožaja, uz prolazak kroz kanjone Platije i Tara. Na tom putu posjećujemo i manstir Moraču. Ručak u Kolašinu. Dolazak u Rožaje, večera i noćenje u hotelu.

3. dan

Kosovo: Pećka Patrijašija - Dečani - Šar planina

Doručak u hotelu. Vožnja do Kosova preko graničnog prelaza Kula. Dolazak u Peć i posjeta manastiru Pećka Patrijaršija, mjesto koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a.Ručak u nacionalnom restoranu u Rugovskom kanjonu. Vožnja u pravcu Prizrena, do Visokih Dečana (14. vijek). Noćenje i večera u hotelu na Šar planini.

4. dan

Prizren - Albanija: Tirana - Drač

Nakon doručka, obilazak Prizrena, malog šarmantnog grada iz perioda Otomanske Imperije, smještenog na jugu Kosova. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja do Albanije i dolazak u njen glavni grad, Tiranu. Obilazak Tirane sa vodičem: Etem Bej džamija, Sahat kula.. Zatim vožnja do Drača, stare grčko-rimske luke, Dyrrachium. Vođenje kroz grad koje uključuje posjete: Vizantijske zidine, Rimski amfiteatar i Arheološki muzej. Večera i noćenje u hotelu u Draču.

5. dan

Apolonija - Berat - Drač

Nakon doručka vožnja do Apolonije osnovane 558 godine p.n.e. od strane Grka iz Korinta. Vožnju nastavljamo do grada Berata. Ručak u lokalnom restoranu. Vođenje sa lokalnim vodičem kroz grad poznat kao „grad sa hiljadu prozora“ – lokalitet pod zastitom UNESCO-a. Vožnja nazad do Drača. Večera i noćenje u hotelu.

6. dan

Kruja - Skadar - Crna Gora

Nakon doručka, vožnja do Kruje – živopisnog gradića koji je ujedno i rodno mjesto Gjergj Kastrioti Skanderbega (Albanskog nacionalnog heroja). Posjeta etnografskog muzeja i zanimljivog Srednjovjekovnog Bazara. Vožnja nastavlja do Skadra. Ručak u lokalnom restoranu. Obilazak grada sa vodičem, koji uključuje: Arheološk i Etnografski muzej, Katoličku Katedralu, stari grad i tvrđavu Rozafa. Vožnja do Crne Gore. Dolazak, prijavljivanje, večera i noćenje u hotelu u Bečićima.

7. dan

Cetinje - Lovćen - Kotor

Nakon doručka, vožnja do Cetinja (prijestonica Crne Gore). Loko vođenje kroz grad uključuje posjetu Cetinjskom manastiru. Vožnja se nastavlja do planine Lovćen, do sela Njeguši, gdje ćete imati mogućnost da probate lokalne specijalitete – snack sa pršutom, sirom i lokalnim vinom ili medovinom. Vožnja od Njeguša do Kotora i Bokokotorskog zaliva. Obilazag starog grada Kotora, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, sa vodičem. Posjeta Katedrale Sv.Tripuna iz 12.vijeka. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan

Odlazak: Budva/Bečići - Aerodrom

Odlazni transfer do aerodroma.

 

Foto galerija: