Otkrijte Crnu Goru sa nama. Na ovom veoma aktivnom i uzbudljivom putovanju, imaćete šansu da vidite nešto što se ne može vidjeti često. Nakon obilaska Boke Kotorske, nastavićemo prema planinama, daleko od gužve na obali, gdje ćete upoznati najljepše djelove Crne Gore: jezera na Bjelasici, kanjon rijeke Tare ( drugi po dubini u svijetu), sela kao što su Njeguši, Lipovo... Ova vožnja u kombinaciji sa raftingomna rijeci Tari učiniće vaš odmor nezaboravnim.

 

Raspored ture:

1. dan

Dubrovnik - Boka Kotorska - Njeguši - Cetinje

Dolazak na aerodrom u Dubrovniku. Transfer do Herceg Novog. Preuzimanje džipova 4x4 i detaljnih upustava. Vožnja uz Bokokotorski zaliv. Kratko razgledanje Kotora i nastavljanje vožnje Lovćenskim serpentinama do sela Njeguši. Zaustavljanjei ručak u Njegušima u nacionalnom restoranu.  Vožnja do Cetinja. Smještaj i večera u hotelu u Cetinju.

2. dan

Skadarsko jezero - podgorica - Kolašin

Vožnja lokalnim putem do Skadarskog jezera. Nastavak puta prema glavnom gradu Crne Gore, Podgorici. Napuštamo glavni put kod mjesta Koći i nastavljamo prema planini Verižuša. Nakon laganog ručka, nastavljamo put dužinom rijeke Tare do Mataševa i nakon toga do kolašina. Dolazak u Kolašin i prijavljivanje u hotel. Vožnja putevima planine Bjelasica (nacionalni park). Povratak u hotel  u Kolašin.

3. dan

Kolašin - Planina Bjelasica (Nacionalni park)

Vožnja do vrha planine Bjelasica. Pogled na 4 jezera  (gorske oči). Vožnja kroz predivnu, staru šumu (Nacionalni park) do Biogradskog jezera. Ručak u prirodi, u blizini jezera. Povratak u hotel u Kolašin.

4. dan

Lipovo - Planina Sinjajevina - Zabojsko jezero

Vožnja do Lipova, jednog od najljepših jezera u Crnoj Gori. Vožnja preko planine Sinjajevina do Zabojskog jezera. Smještaj i večera u motelu u blizini rijeke Tare.

5. dan

Kanjon rijeke Tare - Rafting - Žabljak

3 do 4 sata raftinga rijekom Tarom u pravcu mosta Đurđevića Tara. Vožnja do Žabljaka, ručak u nacionalnom restoranu. Večera i noćenje u Žabljaku.

6. dan

Prutas - Trsa - Plužine - Pivsko jezero - Vilusi - Bijela

Vožnja preko planine Durmitor – Prutasa i Trsa do Plužina i Pivskog jezera. Ručak u nacionalnom restoranu. Nastavak vožnje glavnim putem preko Nikšića i Vilusa. Vožnja do Herceg Novog. Predavanje džipova 4x4. Smještaj i večera u hotelu.

7. dan

Dubrovnik Stari grad - Aerodrom

Transfer do Starog grada u Dubrovniku. Razgledanje i slobodno vrijeme do polaska sa dubrovačkog aerodroma.

 

Foto galerija: