4 noći / 5 dana

Ako ste istinski zaljubljenih u prirodu, zanimljivu istoriju i tradiciju, onda biste nam se trebali pridružiti na ovoj turi. Daćemo vam mogućnost da vidite tri različite cjeline u Crnoj Gori: obalu i njene stare gradove. Skadarsko jezero sa jedinstvenom florom i faunom, i planine sa svojim ledničkim jezerima, prašumama, kanjonima.. Imaćete, takodje, mogućnost da uživate u domačoj atmosferi nacionalne kuhinje. Ono što je najbolje od svega, sve ovo možete za samo 5 dana...

 

Raspored ture:

1. dan

Dolazak

Dolazak na aerodrom (Tivat, Podgorica , Dubrovnik). Transfer do Bečića, večera i noćenje u hotelu.

2. dan

Bečići - Budva - Tivat - Kotor - Njeguši - Cetinje - Bečići

Razgledanje Budve. Vožnja do Tivta u Boki Kotorskoj i ukrcavanje na brod. Vožnja brodom do ostrva Gospa od Škrpjela. Nakon posjete crkve, nastavak vožnje brodom do Kotora. Razgledanje starog grada, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Vožnja prema planini Lovćen. Pauza u lokalnom selu, Njeguši (domaći hljeb, pršut i sir). Vožnja do Cetinja i razgledanje grada. Vožnja autobusom nazad do hotela u Bečićima, večera i noćenje.

3. dan

Bečići - Virpazar - Rijeka Crnojeviča - Podgorica - Kolašin

Vožnja duž obale do NP Skadarsko jezero.Obilazak malog ribarskog grada, Virpazara (koji se nalazi na obali jezera). Vožnja brodom po jezeru do Rijeke Crnojevića. Ručak u nacionalnom restoranu na obali jezera. Odlazak do  Podgorice, glavnog grada Crne Gore, i pauza za kratki obilazak grada i kafe pauzu. Vožnja do Kolašina, grada u podnožju planine Bjelasice. Večera i noćenje u hotelu.

4. dan

Kolašin - Biogradsko jezero - Žabljak

Vožnja  do NP Biogradska gora. Šetnja kroz prašumu obalom jezera. Ručak u restoranu pored jezera. Nastavak puta do Durmitora kroz kanjon rijeke Tare. Pauza na poznatom mostu – Djurdjevića Tara. Dolazak na Žabljak. Večera i noćenje u hotelu.

5. dan

Žabljak - Crno jezero - Ćurevac - Nikšić - Trebinje

Vožnja do predivnog ledničkog Crnog  jezera. Pješačenje oko jezera kroz netaknutu prirodu. Vožnja do vrha Ćurevac i uživanje u pogledu na kanjon Tare koji oduzima dah. Vožnja nazad do aerodroma.

 

Foto galerija: