Upoznajte Crnu Goru

4 noći / 5 dana

Opis

Ako ste istinski zaljubljenik u prirodu, zanimljivu istoriju i tradiciju, onda biste nam se trebali pridružiti na ovoj turi. Daćemo vam mogućnost da vidite tri različite cjeline u Crnoj Gori:

  • Obalu i njene stare gradove
  • Skadarsko jezero sa jedinstvenom florom i faunom,
  • Planine sa svojim ledničkim jezerima, prašumama, kanjonima..

 

Imaćete, takodje, mogućnost da uživate u domaćoj atmosferi nacionalne kuhinje. Ono što je najbolje od svega, sve ovo možete za samo 5 dana...

Raspored ture

1. dan – Dolazak

Dolazak na aerodrom (Tivat, Podgorica , Dubrovnik). Transfer do Bečića, večera i noćenje u hotelu.

Essence of Montenegro (4)
2. dan - Bečići - Budva - Tivat - Kotor - Njeguši - Cetinje - Bečići

Razgledanje Budve. Vožnja do Tivta u Boki Kotorskoj i ukrcavanje na brod. Vožnja brodom do ostrva Gospa od Škrpjela. Nakon posjete crkve, nastavak vožnje brodom do Kotora. Razgledanje starog grada, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Vožnja prema planini Lovćen. Pauza u lokalnom selu, Njeguši (domaći hljeb, pršut i sir). Vožnja do Cetinja i razgledanje grada. Vožnja autobusom nazad do hotela u Bečićima, večera i noćenje.

Essence of Montenegro (10)
3. dan - Bečići - Virpazar - R. Crnojevića - Podgorica - Berane

Vožnja duž obale do NP Skadarsko jezero.Obilazak malog ribarskog grada, Virpazara (koji se nalazi na obali jezera). Vožnja brodom po jezeru do Rijeke Crnojevića. Ručak u nacionalnom restoranu na obali jezera. Odlazak do  Podgorice, glavnog grada Crne Gore, i pauza za kratki obilazak grada i kafe pauzu. Vožnja do Berana, večera i noćenje u hotelu.

Essence of Montenegro (2)
4. dan - Berane – Biogradsko Jezero – Žabljak

Vožnja  do NP Biogradska gora. Šetnja kroz prašumu obalom jezera. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak puta do Durmitora kroz kanjon rijeke Tare. Pauza na poznatom mostu – Djurdjevića Tara. Dolazak na Žabljak. Večera i noćenje u hotelu.

Essence of Montenegro (5)
5. dan - Žabljak - Crno Jezero - Ćurevac – Žabljak - Odlazak

Vožnja do predivnog ledničkog Crnog  jezera. Pješačenje oko jezera kroz netaknutu prirodu. Vožnja do vrha Ćurevac i uživanje u pogledu na kanjon Tare koji oduzima dah. Vožnja nazad do aerodroma.

Essence of Montenegro (1)

Foto galerija